pátek 8. října 2010

Halloween se blíží

Halloween nebo-li Předvečer svátku Všech svatých se slaví především v anglicky mluvících zemích 31.října večer. Tradičními symboly jsou dýně, pavouci a pavučiny, čarodějnice a košťata, barvy oranžová a černá. Slaví se především dětmi oblečených do strašidelných kostýmů, které chodí od dveří ke dveřím s tradičním pořekadlem a snaží se vykoledovat co nejvíce sladkostí, bonbónů a čokolád.



V Čechách není tato tradice příliš zavedena, ale v anglicky mluvících zemích jsou již od září k mání dekorace, dýně všech velikostí, ale především cukrovinky všech možných druhů s motivem Halloweenu. Tradičním přístupem světových výrobců cukrovinek je změnit obaly svých nejpopulárnějších produktů na obaly v oranžovo-černém ladění s motivy dýní a pavouků. Některé firmy jdou ještě dál a změní také vzhled samotných čokoládových bonbónů a pralinek, tabulkových čokolád, dortů a dalších cukrovinek. 

Také Choco Coeur se nechalo inspirovat Halloweenem a vytvořilo limitovanou řadu bonbónů a pralinek z bílé čokolády s oranžovým a černým zdobením. Náplň pralinek je pomerančová, srdíčka jsou z čisté čokolády. Můžete si je u nás objednat a darovat tak netradiční čokoládový dárek jak svým ratolestem, tak dospělým. Pro více informací nám neváhejte napsat či zavolat. http://www.chococoeur.cz/kontakt.html

Žádné komentáře:

Okomentovat